Om emballage til mad og drikke

  • Glas og Gaffel symbolet:
    Opbevar din mad i beholdere og emballage, som er beregnet til fødevarer: Kig efter "Glas og Gaffel" symbolet.
  • Følg brugsanvisningen:
    Se efter hvilke madvarer produktet er egnet til og om der er begrænsninger i tid eller temperatur.
  • Vælg svanemærket madpapir
    og bagepapir for at undgå fluorerede stoffer.
  • Brug nyere sutteflasker:
    Vælg sutteflasker købt efter 2010, som er uden det hormonforstyrrende stof bisphenol A.
  • Konservesdåser:
    Vælg alternativer til madvarer og drikkevarer i metaldåser. Den beskyttende lak på indersiden kan indeholde det hormonforstyrrende stof bisphenol A. [+Link]
  • Brug glasbeholdere:
    Brug glasbeholdere, når det er muligt, fx til opvarmning af mad i mikrobølgeovn.
  • Genbrug plast med omhu:
    Vær forsigtig med at genbruge tilfældige plastprodukter i køkkenet. Engangsmateriale bør kun genbruges til fødevarer, som ikke adskiller sig fra det oprindelige indhold ift. surhed, fedtindhold eller opbevaringstemperatur.
  • Brug fryseposer:
    Brug kun fryseposer, som er egnede til madvarer, brug ikke affaldsposer til opbevaring af mad.
  • Om mikrobølgeovn:
    Brug gerne mikrobølgeovn med egnede beholdere. Kig efter teksten "egnet til mikrobølgeovn" på dit køkkenudstyr.
  • Husholdningsfilm er ok:
    Husholdningsfilm i danske butikker er sikkert at bruge, men husk at læse og følge brugsanvisningen.