Spis varieret

Varier dine råvarer, og spis mange forskellige fødevarer hver dag.

Mad er også en kilde til uønskede kemiske stoffer. Derfor bør du spise varieret, så du og dit barn ikke får for meget af et problematisk stof. Samtidig er det ikke ligegyldigt, hvilke køkkenredskaber og emballager du bruger, da skadelige stoffer kan vandre over i maden.

Brug egnet emballage og egnede køkkenredskaber

Gør hvad du kan for at undgå, at du selv tilsætter unødig kemi til maden.

  • Opbevar din mad i emballage, der er beregnet til fødevarer. Emballage beregnet til fødevarer er testet for, om der kan afgives kemiske stoffer i for store mængder.
  • Se efter ”Glas og Gaffel”-symbolet eller en tekst på produktet, som siger "egnet til fødevarer".
  • Hvis produktet har en brugsanvisning, så er det vigtigt at følge den. Nogle produkter er fx ikke egnede til varme, fede eller sure fødevarer. Hvis man bruger emballage eller køkkengrej forkert, er der risiko for, at der overføres kemiske stoffer til maden – og derigennem til dit barn.
  • Man kan godt genbruge emballage – hvis man gør det med omtanke. Engangsmateriale bør kun bruges til fødevarer, der ikke adskiller sig fra det oprindelige indhold med hensyn til surhed, fedtindhold eller opbevaringstemperatur.