Til brug for vores arbejde med mst.dk sættes en cookie som samler data om dit besøg. Andre 3. parts cookies fra fx sociale medier kan du afvise.Læs mere om cookies

Tips til indpakning af mad

Der kan være fluorerede stoffer i bage- og madpapir, så tjek vores tips, når du bager boller eller smører madpakker

I en del af den emballage, vi pakker mad ind i, kan der være fluorerede stoffer, som bl.a. bruges til at gøre papir vand- og fedtafvisende. Fluorerede stoffer er svært nedbrydelige, og flere af stofferne mistænkes for at være hormonforstyrrende. Derfor bør alle, men særligt børn og gravide undgå fluorerede stoffer og vælge alternativer, hvor det er muligt.

Tips til indpakning af mad

  1. Brug svanemærket bagepapir, når du bager
  2. Brug svanemærket madpapir, når du laver madpakker
  3. Brug svanemærket engangsservice, hvis du ikke har mulighed for at bruge alm service
  4. Kig efter svanemærkede kage- og muffinforme i butikkerne
  5. Opbevar ikke dine pizza-rester i pizza-bakken
  6. Opbevar ikke kagerester i kageæsken
  7. Lav popcorn i en gryde eller i en plastbeholder specielt egnet til popcorn i mikroovnen
  8. Luft ud og gør rent i køkkenet. Fluorerede stoffer blander sig med støv
  9. Vask hænder

Til svanemærket engangsservice, madpakke- og bagepapir stilles det krav, at det ikke må indeholde fluorerede stoffer. Evt. kan du helt undgå bagepapir ved at smøre bagepladen med fedtstof i stedet.

Ved længere tids opbevaring i fastfood-emballage er der en større risiko for, at der vil ske afsmitning af uønskede stoffer til maden. Derfor skal du ikke opbevare pizzarester i køleskabet i pizzabakken

 

Fluorerede stoffer findes bl.a. i:

  • Posen til mikroovns popcorn
  • Bagepapir og madpapir
  • Fastfood emballage (fx pizzabakker og burgeræsker)
  • Muffinspapirforme