Pindsvin

Pindsvin
Foto: Henrik Granat

Udvalgets begrundelse

Pindsvinet ( Erinaceus europaeus ) kendes af næsten alle danskere. Man møder det snøftende rundt i haven i de lune sommeraftener eller, desværre, som trafikdræbt på vejene.  Det er en art, som mange mennesker kontakter zoologerne om med spørgsmål om form og funktion, økologi og adfærd, herunder hvad man kan gøre for ”nødstedte”pindsvin.

Oplev den i naturen

Pindsvinet er vidt udbredt og almindeligt i Danmark. Den findes i mange typer habitater, så som skovbryn, levende hegn, løvskov, krat, enge og græsmarker. Og så selvfølgelig i haver og parker, hvor der lever rigtig mange. Pindsvin lever alene men søger hinandens selskab i parringstiden i juni og juli. Om vinteren ligger pindsvinet i dvale.

Fakta og materialer

  • Dyr og planter: Pindsvin
  • Naturhistorisk Museum: Kanon-arterne
  • Download foto af pindsvin (Foto: Henrik Granat, må kun benyttes til ikke-kommerciel formidling af naturkanon)