Når vildtet er skudt

Vildtkød er fedtfattigt og delikat kød, der kommer fra dyr som har haft et godt og naturligt liv.
Vildtkød bliver som oksekød mere mørt, hvis det får lov at hænge.

Vildtkød er fedtfattigt og delikat kød, der kommer fra dyr som har haft et godt og naturligt liv. 

Vildtkød bliver som oksekød mere mørt, hvis det får lov at hænge. Skytten anbefaler at vildtkød hænger i 40 daggrader. For eksempel 8 dage ved 5 grader, eller 6 dage ved 7 grader. Unge dyr behøver ikke hænge så længe.

Se opskrifter med vildt


Udnyttelse af kødet

Bemærk at dele af slag og en eller to bove ofte må fraregnes på grund af skuddet.

Råvildt vejer normalt fra 10 - 20 kg

Udnyttelse:

Af et lam på 11 kg opbrækket vægt fås ca.:

   

á kg

 

1 ryg

1,4

 

2 køller

1,5

 

2 bove

0,7

 

1 hals

0,5

 

2 slag

0,4

 

Af en rå på 16 kg opbrækket vægt fås ca.:

   

á kg

 

1 ryg

2,4

 

2 køller

2,2

 

2 bove

1

 

1 hals

0,9

 

2 slag

??

 

Dåvildt vejer fra 15 - 50 kg. Hjorte kan dog veje op til 75 kg.

Udnyttelse:

Af en kalv på 20 kg opbrækket vægt fås ca.:

   

á kg

 

1 ryg

2,4

 

2 køller

2,9

 

2 bove

1,4

 

1 hals

1,6

 

2 slag

1

 

 

Af en då på 35 kg opbrækket vægt fås ca.:

   

á kg

 

1 ryg

4,5

 

2 køller

4,8

 

2 bove

2,1

 

1 hals

2,5

 

2 slag

1,9