Haglskydeprøve

Med bestået jagtprøve kan man købe et haglskydevåben. Før man går på jagt, skal haglskydeprøven bestås.

Har du taget jagttegn i 2014 eller senere, skal du bestå en haglskydeprøve, før du må gå på jagt. Haglskydeprøver afholdes af Danmarks Jægerforbund for Miljøstyrelsen. Tid og sted for haglskydeprøver fremgår af  Mit jagttegn  og Danmarks Jægerforbunds hjemmeside: www.jaegerforbundet.dk

Før prøven

Der nogle ting, du skal vide, før du kan gå op til haglskydeprøven. Du skal blandt andet fremvise gyldigt jagttegn og fotolegitimation. Du kan læse mere i huskelisten, som du kan downloade her: Huskeliste til haglskydeprøve

Krav ved prøven

For at bestå haglskydeprøven skal der afgives skud til seks højreduer, seks venstreduer og seks bagduer. For at bestå skal to lerduer i hver kategori rammes. Der må maksimalt anvendes 18 patroner til prøven. Nærmere detaljer om den praktiske prøve er defineret i Instruksen for haglskydeprøven.

Forud for prøven

  • Indbetale prøvegebyret på 200,00 kroner og tilmelde dig en haglskydeprøve. Betaling og tilmelding sker på Mit jagttegn .

Medbring våben og den fornødne flugtskydningsammunition. Det vil sige patroner med haglstørrelse 7 - 9 og en haglladning på maksimalt 28 gram. Yderligere oplysninger om haglskydeprøven fås hos Danmarks Jægerforbund på tlf.: 8888 7500.