Indberetning af vildtudbytte

Når du har indløst jagttegn, har du pligt til at indberette vildtudbytte. Før du kan få dit jagttegn fornyet, skal du indberette vildtudbytte for det foregående jagtår. Hvis du ikke har været på jagt, eller ikke har nedlagt noget, skal du indberette, at du ikke har noget vildtudbytte. Indberetningerne skal foretages på ”Mit Jagttegn”, hvor du løbende kan tilføje nedlagt vildt.

Hvis du ikke har indløst jagttegn

Hvis du ikke har indløst jagttegn, skal du ikke indberette, og du kan uden videre indløse jagttegn for det følgende jagtår.

Kravet om indberetning af vildtudbytte blev indført med en ændring af Lov om jagt og vildtforvaltning fra 1. januar 2015. Målet er at opnå en højere indberetningsprocent for vildtudbytte, blandt andet for at bidrage til et bedre grundlag for fastsættelse af jagttider.

Indberet buejagt på det store hjortevildt

Fra 1. januar 2024 blev det tilladt at gå på buejagt på det store hjortevildt (kronvildt, dåvildt og sikavildt) 

Når du går på buejagt efter stort hjortevildt, skal du indberette dit vildtudbytte som normalt, men du skal desuden udfylde et spørgeskema om hvert afgivet skud, uanset om du ramte eller ej, og det anbefales derfor at udfylde spørgeskemaet løbende. Spørgeskemaet kan udfyldes elektronisk direkte via computer, telefon eller tablet. Du skal bruge dit JægerID for at udfylde skemaet. JægerID fremgår af dit jagttegn.

Udfyld spørgeskemaet her

Log på Mit Jagttegn

Vildtudbyttestatistik

Hvert år bliver der udarbejdet en statistik over nedlagt vildt i Danmark. Det årlige udbytte er ca. 2 millioner stykker vildt. 

Rådyr, hare, ræv, fasan, ringdue og gråand er blandt det vildt, jægere hyppigst nedlægger. 

Se vildtudbyttestatistikken på Aarhus Universitets hjemmeside

Har du spørgsmål om indberetning af vildtudbytte?