Madspildsjægerne

Madspildsjægerne er et projekt, der kørte i 2016 og 2017. Madspildsjægerne gav gratis hjælp til private og offentlige storkøkkener og kantiner til at sætte fokus på madspild.

Der går alt for meget mad til spilde i storkøkkener. Tal fra Miljø- og Fødevareministeriet viser, at de samlet har et årligt madspild på 31.000 tons. Det svarer til ca. 700 indkøbsvogne om dagen fyldt med mad. Mad, som vel at mærke kunne være spist. Det skal der gøres noget ved, og derfor har landets storkøkkener haft mulighed for at få besøg af en madspildsjæger, som gratis kan hjælpe køkkenpersonalet med at mindske madspild.

50 procent mindre spild

Mange storkøkkener og kantiner gør allerede en indsats for at bekæmpe madspild, men et par friske øjne udefra kan ofte finde nye løsninger til at mindske madspild. Et besøg af en madspildsjæger kan mindske madspild i storkøkkener med op til 50 procent, viser tal fra Teknologisk Instituts nye divison AgroTech.

 

Projektet er afsluttet i 2018 og man kan finde afrapporteringen her Madspildsjægerne