Restauranter, storkøkkener m.fl.

Danmarks professionelle køkkener spilder ca. 60.000 ton mad om året (i følge en undersøgeelse fra Miljøstyrelsen, 2014). Og der er mange gode grunde til at arbejde for mindre madspild på restauranter i storkøkkener og lignende steder: For det første kan det reducere jeres udgifter til både indkøb og affaldsbehandling. For det andet kan I bruge det til at støtte op om en bæredygtig profil. Og for det tredje er det godt for miljøet.

Derudover kan det give større arbejdsglæde blandt medarbejderne, fordi mange føler, at det forkert at smide mad ud.

Her på siden kan du læse om, hvad andre har gjort for at mindske madspildet i restauranter og storkøkkener. Du kan også finde inspiration til, hvordan du kan samarbejde med eksempelvis myndigheder eller brancheorganisationer.

Hvis du repræsenterer en myndighed eller organisation, og gerne vil igangsætte aktiviteter rettet mod netop restauranter og storkøkkener, kan du også med fordel læse med her på siden og samle inspiration.

Aktiviteter til inspiration

Restauranter, storkøkkener, kantiner, institutioner mv., der ønsker at yde en indsats mod madspild, kan: